lördag 28 november 2009

Snart smäller det...

Söndag, kl är är 11.15 och det är en vacker förmiddag. Känslan i kroppen är magisk, en blandning mellan förväntan, ruelse, ångest, glädje, tomhet, eufori och mycket mer. Det är bara 8,5 timme kvar nu, sen blåser domaren i pipan för säsongens viktigaste match...derbyt på Goodison park mellan underbara Everton och köpelaget Liverpool.
Ett klassiskt möte mellan två av ligans mest klassiska lag. Underdogsen i Everton mot vitlöksstinkande Liverpool - kan det bli mer spännande...?!


Oj, nu blev jag så exalterad så jag får nog upprätta en topp och tapplista, denna gång med utgångspunkt i sportens värld;

Topp 3
Robin Söderling: som vi har väntat på en värdig arvtagare till det svenska tennisundret. Det har inte funnits någon som varit så pass jämn och på en så hög nivå sen Thomas Enqvist. Hans match mot Djokovic i veckan måste varit bland det bästa han presterat. Trots nattens förlust med Del Potro kan Robin vara stolt, han är nu stadigt förankrad på topp 10!

El classico: Inte lika hett som Everton-Liverpool, men ack det största mötet i La Liga. Luchar Zlatan! Dock innebär tidsskillnad att matchen visas typ 3 på natten....zzzznark.

Tottenham: Ahh, det bär emot att hylla detta lag som är storebror Daniels favoritlag, men faktum är att detta lag är ett klassiskt Premier League lag med klassisk arena och de spelar en kul, offensiv fotboll, eller vad sägs om 9-1 mot Wigan... Sen är det skandal att de inte längre har kvar sina grymt snygga Holsten-tröjor.

Tapp 3
Mancester City: Ärligt, hur många svenska City-supporters fanns det innan man började plöja ner miljarder i detta lag? Så fort ett lag får mediautrymme så poppar det upp en massa kvasifans - patetiskt. Den enda riktiga Citysupportern som jag känner till är den gode Henrik Thilers!

Chelsea: Ett ännu bättre (läs mer patetiskt) exempel på hur man suger till sig kvasifans. Recept för detta: uppmärksamma att oligark köper klubb. Skriv spaltmeter efter spaltmeter om detta. Köp alla spelare som finns i hela världen. Skaffa arrogant tränare som står för lika passiv, defensiv och tråkig fotboll som Svennis och voila - du har en massa fans som du inte tidigare haft. Hur kan Chelsea vara ett av the big four? Känns som det finns en uppsjö mer klassiska lag, typ Tottenham, West Ham, Everton (givetvis) mfl. Till Chelseas försvar ska dock sägas att de till skillnad mot Manchester Shitty trots allt levererar.

Masstart: Pga den dåliga täckningen av vinteridrott här i asien så behöver jag i alla fall inte se eländet, den nya längdskidåkningssporten. På något sätt har man lyckats förstöra en så ädel vintersport genom att göra det till en cykelsport. Klunga och spurt sista kilometern - trist så det förslår. Vi får nog vänja oss vid att minnas de härliga söndagar då man under 3-4 timmar följt en TV-sändning från en klassisk femmil, med intervallstart. Vi kommer allt för få gånger igen få höra kommentarer som;
"räkna inte ut Mogren, han tar längre skär Dählie, om 1 mil är han förbi med ett par sekunder"
eller
"Södergren har nu drygat ut sitt försprång till 13 sekunder, alltså ökat med 4 sekunder sen 17,6 km."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar