torsdag 12 november 2009

Veckans topp och tapp

Fredag eftermiddag och dags för en liten lista.

Veckans 3 i topp:
Everton: underbara blåtröjor, efter 3 veckors krampaktigt spel, felaktiga domslut, missade chanser, obefintligt försvarsspel så tog man tjuren vid hornen och spöade på The Hammers på bortaplan i söndags. En match som gav en stackars våndande supporter ro i sinnet. Nil satis nisi optimum

Röd: I detta fall (och nog knappast nånsin) inte min partifärg utan Kents senaste album. I sann Kentnörd-anda växlar mitt tycke för vilken låt som egentligen är bäst lika frekvent som jag byter kalsonger.

Nyårsafton: Har sällan sett fram emot ett nyårsfirande så mycket som nu! Ska bli fantastiskt kul att träffa alla vänner igen - tack Gurra och Mia (och Engla) för er eminenta festfixarengagemang!

Veckans 3 i tapp
Hugo Chavez: Ytterligare en maktgalen, kommunistisk, diktator som skramlar med vapen. Denna gång mot Colombia, som enligt Chavez planerar att invadera (tillsammans med USA) och ta över Venezuelas oljetillgångar. USA har ju i och för sig inte varit främmande för att lägga beslag på olja förr, men Chavez verkar ha dåligt närminne - han har ju själv förstatligat alla privata anläggningar och kastat ut de utländska oljebolagen. Chavez har ju även svenska bundsförvanter i Vänsterpartiet i allmänhet och Lars Ohly i synnerhet. Ohly anser ju bl a Venezuela är ett, utan tvekan, demokratiskt land medan Sverige är det motsatta...och han kan inneha en ministerpost inom ett år.

Parisare: När man är lätt bakis kan det ju vara gott att frossa i lite onyttigheter från det gyllene M:et. Deras frukostmeny innehåller även en McThaiversion av den klassiska Parisaren. En alldeles ypperlig bakisburgare kan tyckas, men trots att man kan exkludera den vidriga osten, spelar den inte alls i samma division som Sibyllas dito.

Byråkrati: Jag har varit utan pass i 3 dagar. Detta för att Department of labour var tvungna att bläddra i mitt fysiska pass för att kunna gå vidare med min arbetstillståndsansökan. Att de tidigare fått vidimerade kopior av detsamma var givetvis inte nog. Nu verkar det dock som att arbetstillståndet ska vara klart om 2 veckor. Då måste en ny mötestid bokas så att papper kan skrivas ut samt kvitteras av undertecknad. Givetvis är inte processen datoriserad, vilket glädjande har inneburit att man troligtvis sysselsatt 4-5 personer i detta enskilda ärende.


För övrigt så läste jag i tidningen idag att regeringen nu har bestämt hur kungen ska firas på dennes födelsedag den 5 december. Firandet sker under 7 dagar och innehåller allt ifrån lykttändning till stora musik- och kulturevents runt om i Bangkok.

Long live the King!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar