söndag 8 november 2009

Back in Bkk!

Efter en helg i slappandets tecken är man tillbaka i cityhetsen igen. Koh Chang bjöd på strålande, hett väder. Förutom traditionsenliga utflykter såsom besök i fiskeby, elefantridning och bad i vattenfall så spenderades tiden på beachen med färsk frukt, mat, vatten och måttliga mängder Singha.


Singha´n blickar ut över Siambukten.

Studie av insida ögonlock...
Koh Chang är Thailands tredje största ö efter Koh Samui och Phuket. Koh Chang har tills nu varit en relativt "okänd" ö för skandinaviska turister men ön har de senaste åren påbörjat en byggboom som säkerligen kommer fortsätta ett par år till. I mitt tycke är Koh Chang flera gånger bättre än Phuket och något bättre än Samui. Klimatet är perfekt, den kuperade terränger inbjuder till regnskogstrekking, stränderna till lata dagar, och snorklings- och dykutbudet är väl utbyggt. Middagar avnjuts med fördel på strandrestauranger som grillar havets dagsfångster till perfektion. Det som saknas är riktiga partyställen, visst finns de men de är inte många. Det faktum att Koh Chang historiskt varit en populär backpacker-ö, drar givetvis ner betyget - fortfarande samlas lata drumlar på ön som skulle må bättre av att klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb...

Ann-Britt och mamma Barbro utfodrar Babar.


Klong Phlu, ett av flera vattenfall.
Sammanfattningsvis är Koh Chang alternativet för dig som vill uppleva 4-5 dagars öliv. Om du är ute efter en helgvistelse är Koh Samet ett vettigare alternativ, främst för att det ligger närmare Bangkok, men dess utbud av aktiviteter (förutom strandliv) är minimalt.
Att ta sig till Koh Chang (från Bangkok) tar 3,5-6 timmar. Det kortare alternativet innebär flyg från Suvarnabhumi till Trat, sen taxi och färja. Om du hyr bil eller åker taxi tar det ca 5 timmar från dörr till dörr. En bussfärd från buss-stationen i Ekkamai tar ytterligare en timma, men innebär en del bagagekånkande då bussen inte följer med färjan över sundet.

Underbara dagar, men som man säger; "borta bra men hemma bäst!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar