måndag 23 november 2009

Havets läckerheter

Är du fisk- och skaldjursjunkie? Befinner du dig i Bangkok? Då måste du besöka Seafood market and Restaurant (www.seafood.co.th). Stället är dubbelt så stort som en skolmatsal och nästintill lika ocharmigt. Utbudet av havets läckerheter är dock enormt och sättet att välja mat är lite annorlunda.
1. välj vad du vill ha från en 50 m lång disk. Du hittar alla typer av fiskar, enorma humrar, jätteräkor, havskräftor, ostron, musslor, snäckor, krabba, bläckfisk mm mm. För den kräsmagade finns även sjögurka....
2. välj hur du vill ha din mat tillredd och vilken smakupplevelse du är ute efter. Du kan få allt friterat, ångkokt, kokt, stekt, grillat, halstrat. Trevliga damer hjälper dig också att välja ut lämpliga grönsaker och kryddor som passar din smakpreferens. Står det helt still i pallet (vilket det gjorde för mig) hjälper de dig på traven med förslag på tillredning.
För mig innebar det att jag lyckades bli serverad något som var mer eller mindre identiskt med en av Melanders Fisk klassiker - Scampi Indienne.

Allt är givetvis dagsfärskt och klientelet domineras av (hyfsat välbärgade) thailändare och kineser. Prisbilden är relativt hög, men kvaliteten på maten är av yttersta klass.
Sammanfattningsvis kan man väl säga att detta är stället man besöker om man är ett större gäng som kanske vill börja en helkväll med en kvalitativ middagsupplevelse. Miljön kan rimligtvis inte jämföras med att äta grillade tigerräkor på en mysig strandrestaurang, men längtar man tillbaka till skolmatsalens sorl så är Seafood Market and Restaurant värt ett besök.

Det är lätt att hitta hit. Ta Skytrain till Phrom Phong och ta utgången vid Sukhumvit soi 24. Traska 300 meter och ni ser en bautaskylt föreställande en hummer med texten; "if it swims, we have it".

Bon appetit!

2 kommentarer:

  1. Sjögurka! Äntligen!!

    SvaraRadera
  2. Visste att du skulle uppskatta det. Säg inget till Bång bara, han blir bara avis.

    SvaraRadera