tisdag 1 december 2009

Tack Maud Olofsson...

...för att du håller hårt i våra skattekronor!
...för att du håller stången mot västkusts-kommunalråd, Stefan Löfvén, Mona Sahlin och kvasipolitikern Thomas Eneroth!
...för att du var den enda som vågade kritisera Koenigseggs uppenbara pr-kupp!
...för att du inte vikit dig för GM:s utpressning! (har någon glömt deras förra gisslandrama, Rüsselheim eller Trollhättan...fem år sen och då var det Göran Persson som plöjde ner miljarder i infrastruktur för att "rädda" jobben. Tyskarna plöjde dock ner mer pengar och produktionen lades i Rüsselheim)

Snälla Maud, håll ut! Spendera inte skattepengar på SAAB. Om nu IF Metall med Stefan Löfvén i spetsen tycker SAAB har en strålande framtid till mötes, låt dem köpa SAAB. De har ju drygt 6 miljarder i sin kassakista och redan nu bedriver de riskkapitalverksamhet i bolaget AB Metallica. IF Metall har dessutom varit framgångsrika kapitalplacerare, så deras odds för att lyckas med SAAB är många gånger högre bättre än Koenigseggs.

Thomas Eneroth kan ju dessutom erbjudas jobb som redovisningsassistent på SAAB, det skulle kanske göra gott. Hans erfarenhet av arbete och/eller företagande utanför den politiska sfären är ju lika med noll, han har spenderat de senaste 15 åren på Rosenbad. Den insikt om SAAB:s finanser som han skulle få i och med ett jobb som redovisningsassistent, kanske skulle få honom att dela devisen; "varje skattekrona som inte används effektivt är som att stjäla från de fattiga". Kloka ord, tillskrivna hädangångne s-politikern Gustav Möller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar