tisdag 3 november 2009

Kallt och skenheliga amerikaner

Burr, i dagarna två har det nu varit vinterkyla i Bangkok, bara drygt 20 grader vilket igår kväll innebar att jag för första gången (förutom när man fryser på kontoret, hemma eller i en taxi pga AC:n) bar en långärmad tröja sen flytten. Väderutsikterna för de kommande dagarna bådar dock gott, 25-32 grader utan moln och regn - tjohoo!

Förra veckan följde jag med intresse ett utspel från T Boone Pickens, en amerikans oljeaffärsman, som inför amerikanska kongressen framhävde;
- "we´re entitled to it!"
Vad Pickens avser är givetvis att amerikanska oljebolag borde få tillgång till Iraks råolja, eftersom de stackars amerikanarna har förlorat mer än 5000 soldater och att kriget kostat amerikanska skattebetalare ofantliga summor.
En logik som även tyskarna tillämpade efter att ha erövrat Polen...

Ärligt talat vet jag inte om jag ska skratta eller gråta?! Å ena sidan tar ju äntligen någon bladet från munnen och erkänner att krigets orsaker har med det som alla utanför amerikas gränser förstått från början - å andra sidan måste de amerikaner som förlorat anhöriga i kriget må sådär...men det är ju i regel låglöne-hillbillys som knappast skakar om makten i Washington.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar