tisdag 10 november 2009

Skräddare

I "the land of smiles" möter man dagligen leende skräddare som gärna tar i hand och erbjuder västerlänningar att för en mycket billig penning sy upp kostymer, skjortor, kavajer och t o m bröllopsstassen. Det kan givetvis låta lockande att slå till på två kostymer och två skjortor för 100 USD, men resultatet kan mycket väl bli därefter. Priset blir i verkligheten i regel högre för priset styrs främst av kvaliteten på tyget, och det som erbjuds till en lockande penning är knappast det mest högkvalitativa. Ungefär som att köpa en bil, en V70 startar på 199 900 men stannar sällan under 250 000 när man lagt på farthållare och metalliclack. Tyvärr verkar inte marknadsekonomin fungera optimalt på detta område, trots det ofantliga utbudet av skräddare, är kvaliteten långt ifrån på topp och risken att bli missnöjd är överhängande.

Jag tänker därför ge ut ett tips på en mycket skicklig skräddare som gärna väljer ut ett tyg som passar antingen det mer tropiska eller det mer nordliga klimatet. K2 Tailors finner du på tredje våningen i byggnaden Times Square, som ligger mellan Sukhumvit Soi 12 och 14. Lättast att ta sig hit är via Skytrain, station Asok. Från spärrarna är det skyltat till Times Square och du behöver inte gå ner på gatan utan det går en bro direkt in i huset och då hamnar du direkt på våning 3.

Bästa sättet att bli nöjd med sin uppsydda skjorta, kavaj eller kostym är att helt enkelt ta med en favoritvariant från Svedala och be den gode indie/thailändarn (som jag glömt namnet på) att kopiera. Jag tog helt sonika min favorit-Etonskjorta, bad honom göra 6 likadana i olika tyger och med lite olika kragar. Som stamkund betalade jag 5000 Bath (knappt 180 SEK/skjorta) vilket är ett relativt högt pris jämfört med många andra skräddare - men liksom med mycket annat så gäller devisen - shit in (priset), shit out...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar