onsdag 25 november 2009

När det enkla blir svårt

Även om det är både dyrare och mer omständigt att laga mat själv istället för att äta ute har jag en målsättning om att åtminstone 1 gång i veckan stuva ihop en egenkomponerad måltid. Såhär långt har målsättning allt annat än uppfyllts (om man bortser från att toastmaskinen används frekvent), men igår var det trots allt dags för en tredje matlagningsupplevelse.

Den enkla anrättningen för kvällen var pannkaka, inte det svåraste man kan ta sig itu med, men å andra sidan lämpar sig inte mitt kokvråliknande kök för avancerade nobelmiddagar. Sagt och gjort, pannkaka är ju enkelt om man väl kommer över följande hinder;

1. inhandla rätt ingriedenser: Ägg, check. Mjöl, check. Salt, check. Sylt, check. Mjölk, ehhh, vilken då? Givetvis var ingen av mjölkalternativen märkt med engelsk text och språkkompetensen på Villa Markets personal lämnar en hel del att önska. Följande konversation utspelade sig;
- "how many percent fat in this milk?"
- "low fat."
- "yes, I see the text saying low fat, but how many percent is low fat?"
- "low fat..."

Måste säga att vi som svenskar har mycket vunnit på TetraPaks färgkombinationer. Blått paket är 0,5%, grönt paket är 1,5% och rött paket är 3%. Borde göras till internationell standard - NU!

2. se till att ha rätt köksredskap: det minimala utbudet av köksskåp inrymmer tyvärr varken bunke eller visp. Ej heller större version av karott finns, vilket gör att man lämpligen tar två djupa tallrikar, fördelar ingredienserna i dessa och vispar med gaffel. Fördelningen av mjöl och mjölk får gå på känn, då decilitermått saknas.

Om man väl passerar dessa hinder, blir man rikligt belönad. För den som väntar på något gott....

1 kommentar:

  1. Ååååååh vi vill bli bjudna nästa gång det vankas pannkaka! /Jo o WIklas

    SvaraRadera