torsdag 8 oktober 2009

Veckans topp och tapp

Fredag morgon och dags för en första topp/tapp 3-lista över saker, händelser, tillstånd som präglat senaste veckan.

Topp 3:
SevenEleven: En favorit i Sverige och ännu mer här. Stå på en gata i vilken by, ort eller stad i detta land och du ser nästan alltid en SevenEleven. I Bangkok kan du snurra 360 grader och inte sällan har du två i synfältet. Här kan man köpa mat, dryckesjom samt betala räkningar.

ATM´s: I ett land där kontanter är det enda rätta för 80 % av alla inköp är tillgången på ATM´s vital. ATM-tätheten är lyckligtvis 10 000 ggr högre än i Mjölby där man får förlita sig på Minuten vid torget eller bankomaten i gallerian.

Dagligvaruhandeln: Oavsett vilken dagligvarubutik du besöker så kryllar det av lika mycket personal som kunder. Perfekt om man vill provsmaka, skiva upp det nybakta franskbrödet eller få bärhjälp.

Tapp 3:
Träningsvärk: Gårdagens tennislektion tog hårt på både kroppens vattenreserv (2 liter på 1 h) och muskelvävnad. Är det för att man har mycket muskler man har ont eller beror det på avsaknaden av regelbunden träning?

Dagligvaruhandeln: Service är bra, tillgången på personal är bra - men att då och då känna sig jagad så fort man äntrar elektronikavdelningen är inte lika kul. Helt omöjligt att stanna upp och bara titta utan att få höra; "Hello sir, how may I help you sir?". Kotler skulle kallat det Full front attack.

Trasig AC: Idag funkar inte AC:n på kontoret och det är redan 33 grader varmt, puh...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar