tisdag 20 oktober 2009

Svennis tackar nej!

Idag upptäckte jag en riktig fördel med Thailand. Tack vare deras tokintresse för fotboll, mitt underbara utbud av sportkanaler samt de facto att vi ligger 5 timmar före Sverige gjorde att jag tidigt, via BBC fick veta att Svennis tackar nej till landslaget. Och det mina vänner, det var det bästa som kunde hänt för landslaget. Svennis må vara en mycket välmeriterad och omtyckt coach - men ställ dig frågan; om Svennis inte var svensk, skulle han ens varit ett alternativ för landslaget?

Det givna svaret är NEJ. Svennis har givetvis många meriter, men framförallt på klubblagsnivå. Förutom trippeln med Änglarna 1982 (trippel och trippel, en av titlarna var Svenska cupen...), så vann han portugisiska ligan med Benfica och Lo scudetton och Cupvinnarcupen med Lazio. Hans engelska äventyr som förbundskapten ansågs ju av flera (främst svenska...) fotbollsjournalister som det bästa som hänt engelsk fotboll. Det var i och för sig innan Capello tog över... Capello har ju förutom tagit England till VM som överlägsen gruppvinnare hunnit med att vinna Serie A, La Liga och Champions League. Tror han hade nästan 60 raka matcher som coach för Milan utan förlust.

Som sagt, Svennis är välmeriterad och bevisligen duktig, men är det inte dags för lite nytt, ungt blod. Varför inte Magnus Haglund från Elfsborg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar