fredag 30 oktober 2009

Grattis huset och topp o tapp

Idag fyller "mitt" hus 1 år vilket firas med pompa och ståt! Hela dagen går i firandets tecken med munkvälsignelser, middagsbuffé och lite mässutställning.
Just nu pågår en högtid där munkar välsignar huset, bygget, byggherren, personalen samt de boende (tackar!). Välsignelsen går till så att nio (som jag har förstått det så symboliserar just talet nio lycka och framgång) munkar mässar med diverse rökelser och snören som attiraljer.


Veckans 3 i topp
RCA: Just nu min favoritpartygata! Här trängs ställen som Slim/Flix, Route 66, 808 mfl och här domineras publiken av Bangkoks medelklass samt enstaka (1-2 %) utlänningar (farangs). Stämningen är alltid på topp, det är trångt men aldrig bråkigt. Musikutbudet varierar från trance/house till RnB/HipHop samt liveband. Att köpa en flaska Absolut med mixers kostar ca 2500-3000 Bath (6-700 SEK) beroende på dricksnivå - man får givetvis assistans med att hålla glaset fullt till bredden med såväl is som dryckesjom! Att ta sig till RCA görs enklast m h a taxi, glöm dock inte legitimation, det kontrolleras alltid.

Tonfisk: Det kolossala utbudet av sjysta ställen som serverar dagsfärsk sushi/sashimi har lett till att jag allt oftare inmundigar denna delikatess!

Moppetaxi: Hur kommer det sig att man gör saker i utlandet som man aldrig skulle göra i Sverige? Jag skulle ju aldrig sätta mig bakpå en "moppe", susa i 30-50 km/h mellan bilarna utan hjälm i Sverige. Men, vill man framåt och inte orkar gå så är moppetaxi det absolut smidigaste sättet. Alternativet är taxi (vilket iof är tokbilligt) men då kan man få sitta 1 timme för att ta sig 1 km.

Veckans 3 i tapp
Respekt: Varför är det så svårt för turistande västerlänningar att klä upp sig när de ska ut och stöka på krogen? Om man nu som kille måste klä sig som en flottig svenne med linne, tribaltatuering, skabbiga skjorts och flipflops, eller som tjej som en bakgatsprostituerad med klorerat och/eller saltvattenskaddat hår, skabbig strandklänning och gröna flipflops - åk för farao till Kao San Road och umgås med övrig backpackerpöbel på gatubarer istället för att förpesta oss normala på de mer civiliserade haken. Jag fattar inte att man måste se ut som tras bara för man är på semester?! Hur tror ni vakterna på Stureplan skulle reagera om en asiat kom klädd i skjorts och linne?

Formel 1: Imorgon är säsongen över - sen väntar 3 långa månader till premiären, snyft...

Kaffe: Smakar antingen ingenting eller illa. Längtar efter första leveransen av Gevalia, kommer på torsdag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar