måndag 8 mars 2010

Söndagsbrunch


En del av dessertutbudet, förevigt av en bakis och således darrhänt fotograf.

Utöver vin, kvinnor och sång så är jag ytterst svag för brunchbufféer. I Stockholm finns det ju gott om brunchbufféer värt namnet och i söndags hade turen kommit till att utforska Bangkoks utbud. Eftersom thailändare är lata och gillar att sova länge får man tålmodigt stå ut med magknorr ända fram till tolvslaget då de tidigaste (!) slår upp portarna.

Det finns gott om brunchställen i Bangkok, men 95 % av dessa utgörs inte av buffévarianten utan domineras av (brittiska) pubar som slänger ihop en club sandwich, kidneypaj eller liknande. Vill man njuta av en flertimmars buffé är man hänvisad till hotellen, och det är en med thailandsmått mätt en dyr historia. Sheraton, Peninsula, Shangri-La m fl erbjuder dignande brunchbufféer för mellan 1500-2500 Bath. Oftast ingår då även fri dryck, bestående av såväl läsk som champagne.

Snål som man är lyckades jag dock leta fram ett mycket prisvärt alternativ - Coco bar på Hotell Lotus på Sukhumvit soi 33. För endast 800 bath (om man betalade med Amex fick man dessutom 50 % rabatt.....logiskt? Inte ett dugg, men jag klagar inte) kunde vi frossa i mat från alla världens hörn. Varför inte börja med lite sushi, följt av goda sallader, lite dumplings, lite grillspett, massa asiatiska grytor, söndagsstek med rödvinssås, grillad kyckling, alla möjliga äggrätter, bröd, pålägg, wokade nudlar och pastarätter. Det bästa med Coco bar´s brunch är att alla varma rätter - förutom vissa grytor - tillagas på beställning. M a o kan beställa pasta fusilli med just de ingredienserna du gillar eller varför inte få en köttbit grillad till perfektion?!

När maten hunnit smälta något tar man sig dessutom an dessertbordet. Höjdpunkten var att få nygräddad pannkaka med valnötter och kokosnötsglass.


Några av de tjogtalet grytor som fanns tillgängliga.

Det är många söndagar framöver som kommer spenderas på Coco Bar...

Här ordnar kocken till en pasta al dente i enlighet med dina smakpreferenser. Själv satsade jag på en fusilli seafood (thaiway) och höll på att dö av chilislag.


Ingen Skogaholmslimpa men väl nybakade baguetter och frallor. I förgrunden ses resterna av två nygrillade kyllingar.

2 kommentarer:

  1. ÅhÅhÅh vi måste gå dit snart!!! Kanske en söndagsbrunch i helgen?
    /Slackersgrannarna

    SvaraRadera
  2. Givet! Men är ni vakna så tidigt...

    SvaraRadera