onsdag 24 mars 2010

Mission Impossible

Det finns vissa saker som är omöjliga att förstå och/eller utföra. Exempelvis är det omöjligt att kittla sig själv. Detta är givetvis synd då man enkelt hade kunnat vända en dag i moll till dur. Vidare är det helt omöjligt att höra vad Kurt Cobain sjunger i "Smells like teen spirit" (på detta ämne har Weird Al Yankovic gjort en rolig cover, press PLAY)



Andra omöjliga ting som skulle fått självaste Einstein att slita sitt hår (ännu mer...) ligger i att förstå flygbolagens prissättning. Hur i h-e är det möjligt att en enkelbiljett kan kosta mer än en tur- och retur? Dataspelet Impossible Mission (både I:an och II:an) till C64, var helt omöjliga att klara. Det är snudd på omöjligt att vinna en final i Virtua tennis, oavsett svårighetsgrad.
Det är omöjligt att ifrågasätta en elfaktura. På tal om el kan jag inte undvika att dra mig till minnes ett citat från Bengtsson på gymnasiet. När vi pratade om just elpriser och förbrukning så inföll följande dialog;
"Bengtsson: va f-n, jag fattar inte det här med kilowatt-timmar?
Lärare: hur menar du? Du betalar ju ett pris för varje kilowatt-timme du förbrukar.
Bengtsson: A´men, hur många kilowatt går det om jag exempelvis spolar då?"


Nästan lika kul som när Stefan Strömming till sin flickvän Elin, på datalektionen utbrister;
- "vilken dålig mus du har!"

Oj, nu gled vi ifrån ämnet lite grann...övriga omöjliga ting är exempelvis att öppna en 300 grams Estrellapåse och bara äta litegrann. Det är omöjligt att förstå hur kvinnor tänker. Det är omöjligt att prata politik med en thailändare. Det är omöjligt att förstå att hur man bygger stora saker, typ en Öresundsbro.
Som tidigare tagits upp i denna blogg så är det omöjligt att få en riktigt god spaghetti bolognese på restaurang. Och när vi ändå är inne på matspåret så var det, tills idag, min tro att alla fiskburgare smakar skit. Men, hör och häpna, KFC:s Krispy (ja, det stavas faktiskt med k...) Fish Burger är mer än okej, den är faktiskt ganska god. M a o Mission accomplished!


En bild säger mer än tusen ord, dock är den inte såhär grann i verkligheten.

2 kommentarer:

  1. Glad Tran din gamla indian!

    SvaraRadera
  2. Åh, tranafton! Hur kunde jag missa, speciellt med tanke på att den firas i samband med Maria bebådelsedag. Har du klätt ut dig till trana och gjort sotiga transpår vid spisen?

    SvaraRadera