tisdag 16 mars 2010

I-landsproblem

Har man inget att klaga på så får man leta irritationsmoment i vardagen. Det vore väl hårt att påstå att det är direkt jobbigt/tråkigt att ha en tillvaro i staden som aldrig sover, men efter lite tankearbete har jag kommit på i alla fall tre I-landsproblem. Sen kan man ju diskutera om Thailand är I- eller U-land. Thailändarna själva menar förstås att det är ett I-land och visst kan vissa delar av Bangkok och de större städerna passa in på det. Men många delar av landet är outvecklade och landets korruption gör ju inte landet mer utvecklat. Min egen måttstock på om ett land bör klassificeras som I eller U kan utläsas ur det inhemska TV-utbudet. På sportsidan är man definitivt ett I-land då man har mycket god teckning av såväl fotboll som motorsport (litet minus då de inte visar Brynäs slutspelsmatcher). På kultursidan är det definitivt ett U-land då thailändska skådisars talang inskränker sig endast till utseendet (ja, precis som Carolina Gynning). Sammanfattningsvis blir även TV-ronden oavgjord och därmed klassificerar jag Thailand som O-land, vokalen mellan I och U.


Så, här kommer mina I-landsproblem i O-land:
1. Eftersom det oftast är för varmt för att gå så måste man titt som tätt åka moppetaxi. Då den västerländska mannen i regel höjer sig minst en decimeter högre över havet än den thailänske, så får man allt som oftast en mindre klädsam fönfrisyr.


Det är ju välkänt att Donald Trump föredrar ett limpsäte framför en skön limofåtölj.

2.
Servetter. Är av nanostorlek och dessutom så förbannat tunna så att det bara krävs ett svettigt finger för att nyttja en servett. En normal måltid kräver i regel 10-15 servetter.

3. Visst kan det vara häftigt med ett kontor på 26 våningen! Dock finns det oftast kontor på alla våningsplan vilket gör att man spenderar mycket tid i hissar. Detta är extra jobbigt vid ett ev. kasta-vatten-nödläge, då en trång och ockuperad hiss som stannar på varje våning kan få en att drömma om en trädstam. Vid ett nödläge kan man dock glädja sig åt att hissen inte stannar på våning 13, den finns nämligen aldrig...å andra sidan kan det bli ett extra stopp på våning 12 A...

Long live the King!

1 kommentar:

  1. HEJ!

    men va kul att du hittat bloggen! hoppas att du fortsätter att läsa! Det är en grymt hård tentaperiod nu men i påsk ska jag draigång den ordentligt! :D

    kolla in det senaste inlägget! :D

    Take Care

    SvaraRadera