måndag 14 december 2009

Hype?! Dubbelmoral?!

- Tiger Woods har krockat! En världsnyhet kan man fråga sig. Svaret är enkelt, ja. Tiger Woods är en av nutidens största idrottsmän och en synnerligen välbetald sådan.
- Tiger Woods har hoppat över skacklarna! En världsnyhet? Ja, rimligen kan det vara så då hans otrohet kan ha varit en tänkbar bidragande orsak till olyckan.
- Golfvänner fördömer Tiger Woods! En världsnyhet? Kanske det, nu får ju avdankade gamla stjärnor som Jesper Parnevik chansen att få lite mediatid och visst, har man lovat ens älskade evig trohet så får man stå sitt kast och bli hånad av ens tidigare golfvänner - något som givetvis media bör rapportera om.

Ovanstående delar i Tiger-följetongen är läsvärda nyheter som media bör rapportera om. Men sen? Är det verkligen etiskt att mjölka ur varenda snaskig detalj om parets privatliv? Är det inte märkligt att Tiger Woods älskarinnor får mer plats i media än det faktum att USA skickar mer trupper till Afganistan? Eller att Schweiz röstar för ett förslag som hindrar byggandet av minareter? Eller att det hålls ett världsomspännande klimatmöte i Köpenhamn?

När sen tidningsavlönade krönikörer börjar fördöma och ge Tiger Woods bannor för dennes beteende...då blir i alla fall jag äcklad av medias dubbelmoral. Visst kan man tycka att Tiger Woods beteende är förkastligt, men då ska inte samma tidningar, i nästa upplaga glorifiera och hylla den fria sexualiteten som IQ-befriade killar och tjejer ägnar sig åt på bästa sändningstid i program som Paradise Hotel. Samma tidningar som lyckats göra stjärnor av TV-gökande profiler som Linda Rosing och Carolina Gynning.

Till tidningarnas försvar måste dock tilläggas, det finns uppenbarligen läsare till denna redaktionella smörja...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar