söndag 6 december 2009

Helgsummering och veckans topp och tapp

Ännu en helg till ända och nu sitter man på ett icke-AC-svalt kontor och tar itu med måndagens uppgifter. Helgen var hyfsat lugn, främst då Thailands omåttligt populäre kung firade sin 82-årsdag i lördags. Det innebar allmän helgdag och därmed stängda nöjesetablissemang. För min del innebar det en dag på golfbanan med John, en 54-årig parisare (nej, inte korven utan staden) som avskyr fransmän och det franska köket - m a o ett unikum. Lite folk på banan, oklanderlig fairway, fina greener, caddie samt hyfsat spel gjorde golfandet till en njutning. Kvällen bestod i en soft parmiddag. Det lagades mat för fjärde gången (på tio veckor) och våra härliga grannar Joanna och Niclas bjöds på den kanske mest förekommande helgmysmaten i Sverige - Tacos. Kan inte annat än instämma med bröderna Carlshamn, gottgottigottgott.

Igår var jag och Niclas i ChinaTown och på Klong Thong Center. KTC är ett marknadsområde där man finner all typ av junk - här kan man finna begagnade skrivmaskiner (dock ej Åtvidabergstillverkade Facit), begagnade borrar, nya och gamla TV-apparater, leksaker, kassettband, CD-skivor, klockor, cyklar, VVS-artiklar, miniräknare (tillsammans med stämplar en naturlig inventarie i en småföretagares liv) mm mm mm. Målet var att kolla in någon antik klocka, istället kom man hem med två Hello Kitty-armbandsur som får fungera som julklapp till kusinbarnen. Söndagskvällen spenderades ihop med en gammal mäklarkollega/konkurrent och hennes syster. God mat på Bistro M och några drinkar på Long Table samt en avslutning på Bangkok Beat. En helkväll kan tyckas, men oväntat lite folk ute.

Veckans 3 i topp
Everton: Var fram tills den 77:e minuten fast förankrad på veckans Tapp-lista men med en forcering sista kvarten så lyckades man både reducera och kvittera Tottenhams ledning. För att ytterligare vässa spänningen så valde man att ge Tottenham en straff på övertid - en straff som Tim Howard enkelt räddade.
Golf: Vore ännu roligare om man kunde ta bort löjliga spelmoment såsom exempelvis puttning. Står för en 1/3 av antalet slag, slag man förbrukar på en yta som motsvarar mindre än 5 % av hålets omfattning... Puttning är likväl oerhört omanligt att träna på, vilket renderar i ett ständigt högt handicap.
Insikt: Är inte utbildning och insikt underbart?! I helgen fick jag ett mail från min brorsdotter Hannah, 8 år, där hon helt enkelt ville meddela följande;
"jag vet att det inte finns någon tomte..."

Veckans 3 i tapp
Schweiz/Iran: Kära alpvänner, hur tänkte ni nu? I ett så upplyst land som säger sig ha religionsfrihet så röstar 57 % för ett förslag som innebär förbud mot att bygga minareter. Någon som tror något annat än att de som röstade för förslaget egentligen röstade mot muslimer?! Iran kontrar givetvis och deras utrikesminister varnar för "konsekvenser" om förslaget drivs igenom. Visst kan man rya om schweizarnas islamafobi, men till skillnad från Iran är ju Schweiz trots allt en demokrati.
Evo Morales: I likhet med Hugo Chavez ett diktatorämne som nu vunnit ytterligare ett "val" i Bolivia. Vad blir nästa schackdrag? Han har ju redan ändrat grundlagen så att han kan bli omvald på livstid (poängen med grundlagen innan ändring var givetvis att hindra att någon kan sitta på livstid...), en tydligt tecken på diktatorsfasoner. Han har ju dessutom uttalat sig om att en revolution kräver decennier av samma styre. Vad blir nästa steg? Ännu mer konfiskering av privat mark? Kanske storskalig, statligt subventionerad export av kokain (de har ju trots allt avbrutit allt samarbete mot narkotikahandel med övriga länder i Latin- och Nordamerika)?
Givetvis hyllas denna "vänstervåg" av medlemmar i Vänsterpartiets partiledning - personer som mycket väl kan vara statsråd om ett år... Evo Morales, en man av folket? Säkert...det sa sig även Stalin, Ceausescu, Franco, Hitler m fl sig vara.
Helgdag: Idag är det allmän helgdag i Thailand. Detta som en kompensation för att kungens födelsedag inföll på en lördag. Det innebär i och för sig mindre bilköer, men det innebär också avstängd AC på kontoret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar