måndag 7 december 2009

Bilmässa

Just nu pågår MotoExpo på Impact arena i Bangkok. För en bilnörd var det givetvis min plikt att inspektera detta spektakel, speciellt då jag går i bilköpartankar. Att bilmässan i Bangkok är en liten företeelse i bilvärlden i kombination med den något skakiga världsekonomin gjorde att bilutbudet var litet. Mest yta upptog billjudsentusiasterna som visade upp hur man förvandlar en vanlig Toyota till ett veritabelt, trumhinnesprängande monster. Personligen har jag aldrig förstått tjusningen med att ens musik förvandlas från skönljud till bara basljud - men smaken är som bekant delad.

Att vara bilintresserad bilspekulant och bosatt i Thailand leder dessvärre till svåra dilemman. Lyxskatten på importerade bilar är absurd vilket gör att den enklaste Volvon/Audin/Mercan/Cittran är dubbelt så dyr som i Europa, en BMW M3 kostar tre gånger så mycket och en knallgul Chevrolet Camaro kostar fyra (4!) gånger så mycket som i Europa...

För en stackars kvasi-jetsetare får det bli en Honda, Toyota, Nissan, Mazda, Mitsubishi eller en Ford (de har en fabrik som tillverkar Focus i Thailand) - verkligen jättespännande...

Men vem bryr sig om såna petitesser när man är på bilmässa, här handlar det ju om drömmar...
Utan tvekan mässan vackraste bil - En Mercedes 300SL, "Måsvingemercan" från 1955. I bakgrunden en Alfa Romeo Duetto.


En något nyare Mercedes, en E-klass coupé Avantgarde. Naturliga valet för den sportiga direktören. Eller som man säger - "BMW, när inte plånboken räcker till."

Utan tvekan mässan fulaste bil - en förklädd diplomatkärra signerad Mitsuoka. Under huven sitter en V6 från Nissan.

Bumblebee var på besök, Megan Fox syntes dock inte till.

Ferdinand Porsche kunde inte bara designa tyska tanks och bubblor. En 911 Turbo är å ena sidan tidlös men å andra sidan en blöt dröm för de med tung högerfot.
Sugen på att besöka MotoExpo? Ta dig till Chatuchak park (via BTS är det stationen Mo Chit eller via MRT är det stationen Chatuchak). Därifrån går det Shuttle bus, tar ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar