onsdag 6 januari 2010

Kulturbockar

Den trogne läsaren har kunnat se att undertecknad har en viss fabläss för topplistor. Tidigare har både flygbolag, shoppingcentras och skybarer listats. Nu har turen kommit till bloggens kulturavdelning och idag ämnar jag lista filmiska karaktärer vars handlingar främst verkar styras av dess underliv.
Av naturliga skäl är dokusåpor exkluderade ur denna listning, annars skulle listan bara domineras av svagsinta svenskar vars mål i livet är att ha VIP-kort på Stureplan.

Plats 5 - Mikael Blomqvist
Ett högaktuellt svenskt bidrag som in sin filmtrilogi ägnar sig åt kopulering i den övre kvartilen. Tyvärr har man skalat bort ganska många kvinnoaffärer i filmversionerna, i böckerna är Mikael Blomqvist en väsentligt större brukare av Durexprodukter.


Den tredje makten lockar uppenbarligen till sig det täcka könet.

Plats 4 - Agent 007 aka James Bond
I sitt arbete med att titt som tätt rädda världen från diverse ärkeskurkar och deras domedagsfasoner, nyttjar James Bond sin oumbärliga charm för att nå sina mål. Hans brittiska gentlemannaskap, flotta bilar, obegränsat med flis samt sylvassa raggningsrepliker har fått mängder av skönheter att släppa till. Viss slapphet har kunnat avläsas i de senaste två filmerna, men gubben börjar ju trots allt bli till åren.


Att Roger Moore får symbolisera denna brittiska gentleman är inte utifrån hans skådespelarkvaliteter utan snarare tack vare hans eleganta kalufs.

Plats 3 - Brooke Logan
Om man funnits med som karaktär i en TV-såpa som sänt typ en miljard avsnitt, är det ju inte konstigt att man pippat runt lite grann. Men att som Brooke Logan erövra två generationer av familjen Forrester är väl att ta i. Först var det Ridge, sen gifte hon sig med Ridge bror Thorne. Sen gifte hon sig med Ridge och Thornes pappa, Eric...allt för att göra Ridge svartsjuk och vinna tillbaka honom. (någonstans i den här vevan lyckades även Thorne skjuta Ridge i pallet, lyckligtvis drabbades båda av minnesförlust - inte konstigt att serien lockar storpublik varje dag...). Utöver dessa herrar har ytterligare ett tjogtal karlar avverkats, bl a har hon varit gift minst en gång till.


Brooke (Katherine Kelly Lang) när det begav sig i början av 90-talet. Som Borat skulle ha sagt; NICE!

Plats 2 - Charlie Harper
Som runner-up hittar vi Charlie Harper, spelad av Charlie Sheen. Rollen känns specialskriven för mr Sheen, han behöver ju mest vara sig själv och ändå leva upp till sin roll. Charlie Harper är den evige ungkarlen som avverkar donnor på löpande band. Vissa skulle kanske påstå att han är olycklig och saknar mening i livet - dessa personer kan inte ha mer fel. Jag menar, vem skulle inte vilja ha ett hus i Malibu, vara tokrik på att skriva jinglar, ständigt kröka samt kunna gå omkring i shorts och loafers och ändå få scora 10-poängare?!

Undrar om pappa Martin hade lika kul i Charlies ålder?

Plats 1 - Dr Gaius Baltar
På odiskutabel guldposition finner vi Dr. Gaius Baltar (inte Balthazar) från sci-fi-serien Battlestar Galactica. Inte nog med att han inledningsvis indirekt är ansvarig för att utplåna 99,9999 % av mänskligheten genom att göka ohämmat med en cylon så är denna karl oförbätterlig. När mänskligheten senare, bestående av ca 50 000 själar, kämpar för sin överlevnad mot de teknologiskt överlägsna cylonerna, så förnekar sig inte Baltar - i sin strävan efter en ytterligare erövring lockar han med en atombomb som utplånar 20 % av resterande mänsklighet.
GRATTIS DR. BALTAR.


Gaius Baltar, för omväxlings skull, med kläderna på.

Inte ens nära men jävligt creepy...
Mer frekvent bakom kameran än framför och tur är väl det. Woody Allen har ju dock spelat sig själv vid några tillfällen och därför får han en plats, om än inte så smickrande, på denna sida. Karln måste formligen drypa av sexuell frustration när man blir ihop och sedan gifter sig med sin styvdotter. Hoppas att det inte är glasögonen som gjort honom så oattraktiv för damsektorn.

Hollywoods vackraste par?!

4 kommentarer:

  1. Haha, mycket bra och upplysande för en okunnig kärring... Nu vet jag vilka filmer jag inte vill se. Sexualskräck tror somliga av mina anhöriga - det bryr jag mig inte om. Jag tycker bara att samlagsscener är långtråkiga och förutsägbara, gäsp.
    Nu läser jag Jerusalem av Selma L - hur de små barnen blir till i berättelsens familjer får man inte veta...
    Ha det underbart, är det sant att ni har +30? Vi har -14. Hälsn, faster Gerda

    SvaraRadera
  2. Erik,

    Det är Micke Nyqvist - inte Blomqvist som du har på plats 5. Hur står det till med kulturkunskaperna egentligen?

    Reviderande storebror

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Gerda; vad gäller barnaskapande i Lagerlöfs serie kanske de gör som Bamse och Brummelisa gjorde när de skulle skapa Brumma; det sades att de kramades extra länge :-)

    På tal om samlagsscener så har jag fått veta att det finns en uppföljare till sjuttiotalsklassikern Utan trosor i Tyrolen. Denna gladporrsuppföljare har det passande namnet, Bland bockar i Bangkok.

    Daniel: det är riktigt konstaterat, Micke Nykvist spelar dock rollen som sin namne...

    SvaraRadera