lördag 16 januari 2010

Helgens vedermödor

Då jag hittills under 2010 levt enligt Spritpartiets valmanifest (att halvera svenskarnas alkoholkonsumtion) så var det igår dags för revolt och därmed en helkväll på stan. Jag slog följe med mina grannslackers Wiklas och Joanna (bananasinbangkok.worldpress.com) samt fotograf-Sara. Kvällen började med kycklingkebab på soi 5 (sjukt goda, kan få de erkänt duktiga kebabmakarna i Mjölby att bli gröna av avund) och för att säkerställa uthålligheten klämde jag i mig två. Kostnad, 100 Bath. Kebaberna följdes upp med ett antal Tiger beer, Singhas och drinkar på New Waves uteservereing, ett ganska sunkigt biljardhak mittemot det än sunkigare Beer Garden på soi 7. Där mötte ytterligare ett gäng upp, bl a mäklar-Alex och hans polare.

Detta nu lätt alkoholstinna sällskap tog sig vid midnatt sig vidare till partygatan RCA där Slim fick nöjet att hosta det heta gänget. Att gå på klubb vars besökare till 95-98 % består av thailändare är en fröjd. Inga dryga vakter, inget gruff och givetvis tillmötesgående serveringspersonal som ser till att drinkglaset alltid är fyllt av såväl is som dryckesjom.
Sen tog Nicha oss vidare till soi 20 och Windsor hotels bottenvåning. Här rådde fullt ös, bl a hade Nichas före detta arbetskamrater galej, och med dem partades det fram till morgonkvisten.

Sen, helt plötsligt vaknar man upp, kallsvettig, ena strumpan fortfarande på och undrar:
"vad fan var det som hände?"
Nästa tanke som poppar upp är:
"idag blir det jobbigt..."
Och mycket riktigt, söndagen har såhär långt varit en prövning men den har trots allt genomförts utan större missöden. För den som kan tänkas hamna i samma situation framledes, följer här tre tips för att överleva en bakisdag i Bangkok.

1. Mat: Att kroppen behöver bränsle är ju välkänt och därför är det bra att både före och efter sänggående fylla kroppen med föda. Före brukar oftast bestå av junkfood, så även denna gång. När man väl vaknat och hungern kommer krypande är home delivery en skänk från ovan. Numret till Burger King är 1112 (ska inte förväxlas med 112, även om suget efter en Whopper kan kännas akut nog). Vill man hålla sig till mer näringsriktig kost rekommenderas Chefs XP, en hemsida som innehåller mat från världens alla hörn och där man med några klick kan komponera ihop en meny som rymmer alla delar av kostcirkeln.


En fördel med det varma klimatet är att man "dagen efter" inte riskerar att hitta en halv hamburgare i kavajens innerficka. Här hamnar maten där den ska, på matbordet.

2. DVD-box: I frånvaro av Vinterstudion får man ta till DVD-boxar. Lyckligtvis finns alla möjliga TV-serier på DVD numera eller varför inte köpa Sagan om ringen-trilogin. Inget kan ju till fullo ersätta André Pops myspysiga chatter med Pillan, men Gollums "my precious" är ett acceptabelt substitut.
3. Ångbastu: Att duscha av sig en utekväll är en vedertagen teknik. Vill man ta ett steg till, spendera tid i en ångbastu. Ev frossa göre sig icke besvär i denna varma miljö, och man bokstavligen svettar ur sig de gifter en helkväll förpestar kroppen med. Balsam för själen är det att kombinera detta med några simtag i poolen.
Sen finns det ett generaltips som gör att man inte behöver tänka på något av ovanstående - drick måttligt eller inte alls... Fast det tipset gäller ju bara tjejer, bara de kan gå ut och ha kul utan att dricka.
Varför det är så - Ja, det kan vi diskutera om vid ett senare tillfälle (och därmed har jag levererat min första cliffhanger?!)
Lev väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar