onsdag 13 januari 2010

En vanlig onsdag

Många gånger har jag fått frågan om vad jag egentligen gör om dagarna i Bangkok?! För att reda ut detta för såväl bekanta som obekanta följer här en helt (nästan) ocensurerad återberättelse av Erik Carlborgs liv, en vanlig onsdag i mitten av januari.

7.30: Vaknar och inser att jag försovit mig. Troligtvis p g a att det kvällen innan plöjdes avsnitt ur Battlestar Galacticas säsong 3, vilket ledde till sent sänggående.
7.40: Snabbduschar i poolområdets omklädningsrum. Den exploderade vattenvärmaren i lägenheten är fortfarande inte utbytt (även thailändska hantverkare har som vana att inte dyka upp på avtalade tider) vilket förpassat mig ner till de allmänna utrymmena.
8.00: Äter två ägg samtidigt som jag zappar mellan CNN och BBC. Ser stillbilder från ett förstört Port au Prince och inser hur lyckligt lottad man är.
8.10: Tar mig till jobbet med P3 Dokumentär i lurarna. Först motobike-taxi till Skytrain, sen Skytrain till Asok och byte till tunnelbana.
8:28: Framme vid min station. Ett av mina psykopatdrag är att jag satt i system att alltid vara först ut ur spärrarna när jag åker till jobbet. Det kräver att jag dels placerar mig i vagn 18 och dels att jag undviker rulltrapporna till fördel för vanliga trappor. Eftersom jag är något sen, ankommer jag samtidigt som horder av stressade thailändare, vars arbetsdag börjar halv nio. Försenad ankomst på vissa arbetsplatser kan leda till löneavdrag och därmed är hetsen stor. Till min stora besvikelse får jag ingen bra start ut ur vagnen, men jag lyckats kämpa mig fram till en tredjeplats, med facit i hand ett acceptabelt men inte nöjsamt resultat.
8.30: Väntar på hiss. Även här gäller det att planera rätt. Likheten med att välja rätt kassa på ICA (eller numera Carrefour och Tesco) är slående. Jag missar dock grovt och min hiss är inte på väg uppåt mot våning 26 förrän efter 7 min.
8.37: Delar hiss med 17 andra, vilket är hissens maxantal. Hissens maxvikt är enligt anslaget 1 100 kg. Det ger en snittvikt på knappa 65 kg, en vikt som åtminstone en hisspassagerare överskrider med besked. Hade hissen varit placerad i Europa eller nordamerika hade nog maxantalet uppgått till 13 personer.
8.38: Trilskas med låset till kontoret, idag går det dock bra och jag lyckas låsa upp dörren efter bara 10 sekunder.
8.40: Dagens första kaffe medan jag väntar på att datorn ska starta upp.
8.42-10.00: Genomgång av mail, avstämning av konton mm.
10.00: Dagens andra kaffe. I vanliga fall levererar Micke en färskbrygd sådan från Chesters när han kommer till kontoret. Då han i veckorna två är på resande fot får jag sörpla i mig den inte alltför goda motsvarigheten som erbjuds samtliga arbetande på Sunbelts kontor.
10.00-12.45: Jobb, jobb, jobb. Fakturering = kul. Betala räkningar = trist.
12.45-13.00: Snabblunch. Lyckas till skillnad från morgonen tajma hissarna och jag är nere på foodcourten inom 2 minuter. Nedslås något då mitt favoritstånd i stort sett sålt slut på min favoriträtt (en wokad kinesisk kål med götta i) och som en konsekvens av detta riktas min uppmärksamhet mot ett konkurrerande stånd. Här blir det tofu i grön curry samt dagens tredje stekta ägg, toppat med en sötsur blandning.
13.00: Överväger att gå till Chesters och köpa med mig en kaffe till kontoret. När jag passerar hissarna ser jag dock att en hiss är på väg upp och den är knappt halvfull.
13.02: Dagens tredje kaffe.
13.03-15.00: Jobb, jobb, jobb.
15.00: Kaffe
15.00-17.30: Jobb, jobb, jobb. Börjar planera för hemgång då tennislektion väntar, men först en kaffe.
17.31-17.36: Vår snacksalige kanadick som har kontoret bredvid kommer förbi. Robin behöver ev. hjälp med att formulera/paketera lite tjänster som han arbetar med. Kanske finns det här ett uppdrag för parhästarna Carlbock/Kedbock. Vidare diskuteras problemet med hur vi, på vår arbetsplats, ska kunna se på OS i februari, speciellt hockeyfinalen mellan Sverige och Kanada.
17.36-17.54: Jobbar av det sista med en furies hastighet. Avslutar med att sända ett par mail.
17.55: Sms:ar tennistränare Timo att jag blir en kvart sen.
18.07: Skippar Skytrain och tar en motobike-taxi sista biten. Av ren självbevarelsedrift väljer jag ut en rundlagd förare; "inte kan väl han köra så fort, han väger för mycket".
18.08-18.12: Inser att ev. övervikt kan kombineras med trimning. Med en scudrobots hastighet och med en kirurgs precision kryssar vi fram i Bangkoks rusningstrafik. Trots en överhängande livsfara så njuter jag av färden.
18.15-18.35: Värmer rester i micron. Två veckor in på nya året har jag lyckats med målet att laga mat minst en gång i veckan. Tisdagens pasta bolognese får nu funka som bränsle inför stundande tennispass.
18.50-19.00: Tar motobike-taxi till Spin & Slice.
19.01-19.05: Uppvärming medelst streching.
19.05-19.55: Börjar bra med fina grundslag men sen går det utför. Kroppen känns som bly och konditionen är inte på topp. I en paus upptäcker jag att inhalatorn glömts hemma, vilket inte direkt förbättrar uthålligheten. Avslutar passet med några hyfsade bollserier, men är helt utpumpad.
20.05: Får tag i en motobike-taxi igen. Denna gång är det min favoritförare som är ansvarig för chafförerna på Sukhumvit soi 38. Han inte bara känner igen mig, han vet exakt vart jag ska trots att han bara kört mig en gång tidigare. Under färden hem passar han även på att prata med sin hustru i mobilen, givetvis utan töntiga excesser som handsfree - man har ju två händer och dessa kan användas simultant. Att vänsterhanden vid färd oftast används för att frikoppla och inte för telefonändamål, är uppenbarligen en bisak.
20.20: Testar husets ångbastu för första gången. Blir frälst och gör minnesnotering i det undermedvetna om att ändra min devis; "riktiga män badar bara vedbastu" till "riktiga män badar bara vedbastu i Sverige och ångbastu på varmare breddgrader". För att undvika träningens ev. bieffekter ägnas även några minuter åt streching.
20.52: Äter lite kyckling panäng och ris.
21.05: Jobbar lite, läser mail och gör några samtal till Sverige. Inser att jag inte läst några nyheter sen morgonens BBC och CNN-sändningar och surfar genast runt på diverse nyhetssajter.
22.10: Överger ursprungstanken på att möta upp Wiklas på Khao San Road och bläddrar istället i biltidningar.
23.12: Vaknar ur slummern och tar mig till bingen istället.
23.13-: sover och onsdag blir torsdag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar