tisdag 1 juni 2010

Historien återupprepas

Israel har gjort det igen! Sin vana trogen använder man opropertioneligt våld mot civila i sitt "krig" mot ockuperade Gaza, denna gång agerar man t o m i internationella farvatten och bordar förnödenhetsfärjorna från Turkiet. Resultatet? Flera döda och patetiska försvarstal om att båtarna var täckmantel för vapen vars syfte var att hamna i Hamas händer.

Vad är det för fel på Israels politiska ledning? Var finns etiken? Var finns moralen? Var finns respekten? Vem är egentligen den verklige terroristen?

Jag försvarar inte på något sätt dårar som använder religionen som en ursäkt för vålds- och terrorhandlingar, oavsett om de kallar sig kristna, judar eller muslimer.

Visst måste Israel ha rätt att försvara sig mot raketskjutande tokstollar i Gaza och Libanon, men det är ju inte proportioneligt att först bomba sönder infrastruktur, skolor, sjukhus och andra civila mål, och sen lägga en blockad som förbjuder införsel av cement och betong. Hur ska man kunna återuppbygga Gaza då? Man behöver ju inte vara nobelpristagare för att förstå att människorna i Gaza blir frustrerade och uppfostrar kommande generation till att avsky ens ockupanter. Som palestinier är det bäst att alltid bära med sig identitetshandlingar och av Israel godkända papper, annars kan du bli arresterad.
Är det bara jag som får Warzawaghetto-vibbar??? Numera är dock den f d fången fångvaktare...

En helt annan frågeställning avseende de israeliska styrkornas stormning av förnödenhetsfartygen är ju; hur jäkla inkompetent får en beslutsfattare vara? Borde inte man som amiral/general/överste/försvarsminister mfl förstå att en nattlig bordning med elittrupper kan gå snett? Hur är det möjligt att man som militär inte verkar ha någon som helst kunskap om hur grupper av människor kan fungera? Tro fan att både civila och militärer kommer till skada i en sådan aktion.
Tänk om USA hade invaderat någon av de sovjetiska fartyg som färdades mot Kuba i oktober 1962? Nu la USA en blockad som totalt spillde en amerikansk pilots liv och Kuba nedmonterade de sovjetiska missilramper de börjat bygga.

Men men, några fartyg med mjölkpulver, två enstaka schaktmaskiner, filtar, kläder, konserver, vatten mm, är givetvis ur israeliskt synsätt fasiken så mycket värre än sovjetiska kärnvapenmissiler....

Avslutningsvis är det väl bäst att påpeka att jag på något sätt INTE är antisemit. Det brukar vara bäst att fastslå det då kritik mot Israel automatiskt brukar innebära brunskjortestämpel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar