tisdag 27 april 2010

Fel fokus

Jag har vid tidigare val röstat på Kristdemokraterna. Anledningen till detta stavades dock INTE Mats Odell. Idag måste jag dock medge att just Mats Odell idag kläckte den kanske mest träffande och roligaste kommentaren i svensk inrikespolitik just nu - Tobleronepolitik.
Mats Odell syftar givetvis på de rödgrönas s k budgetpolitik som utlovar guld och gröna skogar till diverse sektorer i samhället - detta utan att ha ens en plan för hur det hela ska finansieras. Odell (m fl) menar att detta är s k Tobleronepolitik, "man tar det på kortet och skickar fakturan till svenska folket".
Det må vara en mycket planerat mediestrategi och något elakt att indirekt hänvisa de rödgrönas (ofinansierade) bidragspolitik till Sahlins 15 år gamla fadäser - men det gör ju inte uttalandet mindre träffande och sant. På något lustigt sätt har dock den tredje statsmakten lyckats få in fördömande artiklar mot Odell och hans uttalande, utan att för ens en sekund tänka till om bakgrunden till hans uttalande.
Den svenska journalistiken har ännu en gång missat fokus, men vad annat var att vänta - morgon- och kvällstidningsresurserna går väl till att bevaka en prinsessa och hennes privata angelägenheter på andra sidan Atlanten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar