torsdag 8 april 2010

Topp och tapp

Det var alltför längesedan jag publicerade en Topp- och Tapplista. Hög tid med andra ord...

Veckans Topp 3
Dillchips: Micke levererade två påsar Estrella dillchips i tisdags. En är uppäten, men en återstår till helgen - Yummy!

Forehand: lektionerna börjar betala av sig. Behärskar nu en giftig forehand vilken kommer få Sämå, Larsson, Henke och Gurra att springa som tokar efter bollen. Hoppas de dock inte returnerar till undertecknads backhandssida...

Puls: Just nu är det mycket puls i livet. Det händer hela tiden nya grejer, nya möjligheter öppnar sig och bara att finnas i Bangkok är en pulserande upplevelse.

Veckans Tapp 3
Värme: Okej, en av fördelarna med att flytta till Bangkok är klimatet. Inga höststormar med pinande regn, inga köldknäppar med efterföljande snöfall etc. Men nu är det bra varmt, sällan under 35 +, och det tickar uppåt mot 40... Nästan så man längtar efter regnperiod - när den väl kommer lär väl den också återfinnas på Tapplistan.

Songkran: Thailändska nyåret närmar sig med stormsteg. Visst kan man glädja sig åt lediga dagar, men jobbar man mot Sverige innebär en thailändsk helgdag att AC:n är avstängd på kontoret. Att man dessutom kan förvänta sig att få en hink vatten över sig när som helst kan ju i och för sig vara en svalkande upplevelse, men det känns sådär att behöva packa dator, telefon och plånbok i återförslutningsbara plastpåsar.

Redshirts: Demonstrationerna fortsätter och vissa delar av Bangkok är lamslagna. Visst har människor rätt att demonstrera, men som vanligt är det ledarna som nyttjar en outbildad mobb för att nå sina egna korrupta syften. Om vi som svenskar kan tycka att Italien med Berlusconi i spetsen är korrupt, så är det inget mot vad Thaksin och hans gelikar är. Tyvärr riskerar Thailand ett nyval där valfusk kommer ge landet en ny tid då man leds av korrumperade s k "folkhjältar" (det är inte utan man får Venezuela- och Boliviavibbar). Att ta in FN vill inte Thaksin och hans anhängare, då kan ju Thailand uppfattas som ett U-land - ett svepskäl givetvis, då FN omedelbart skulle rapportera om oegentligheter i norra Thailand där nuvarande regim inte är välkomna att sprida sina valmanifest.

Long live the King!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar