lördag 17 april 2010

Världsmästare!?

Lördag och lugn helgdag m a o. Dagen började dock allt annat än lugnt då jag vaknade till ljudet av explosioner och skakande hus. Min instinktiva tanke var att USA fått nys om stora oljefyndigheter i Thailand och genast rusat till rödskjortornas bistånd genom att invadera landet. Mina farhågor var dock något överdrivna då det "endast" rörde sig om ett åskoväder.

I övrigt har lördagen bestått i att studera den thailändska "picknick"-kulturen. Detta gjordes på vid Bangkoks hav, ett stort vattenleks- och tivoliområde utanför Bangkok som går under namnet Siam Park. Siam Park har förutom berg- och dalbanor, en egen flumride, pariserhjul mm, världens största tempererade pool. Poolen sträcker sig över nästan 1,5 ha, m a o ca 3 fotbollsplaner. För att få riktig havskänsla så är poolen långgrund och den kreerar små fina havsvågor - ungefär som simhallen i Linköping. Eftersom thailändare gillar stora saker såsom exempelvis skyskrapor, stora pick-uper, stora hus, stora varuhus mm (många thailändska tjejer verkar också gilla stora, vita män), så finns det även en sjufilig vattenrutschkana vars längd konkurrerar med stora backen i Garmisch-Partenkirschen.

Det var dock inte de stora vattenfaciliteterna som fascinerade undertecknad. Snarare ägnade jag mig åt kulinariska studier då thailändare måste vara världsmästare i picknick. Som jag i tidigare inlägg har förmedlat, så är thailändare ena riktiga matvrak och dagens picknick studie bekräftade detta. Det är inte utan att man blir imponerad när man ser vad som dykas fram. För det första räcker det inte med den traditionella korgen för att hysa alla matvaror utan man använder sig snarare av små vagnar - sådana som svenskar har när de ska få med sig 114 flak öl från Finlandsfärjan. Det som dukas fram är bl a nudelsoppa, ris (både kokt, sticky och stekt), sallad, grillad kyckling, räkor, krabba, ägg, wokade grönsaker mm mm. Givetvis ska allt avrundas med diverse desserter samt frukt. Dryckesjommen består av te, vatten, läsk samt öl till pappa. Givetvis har man med sig en säck med is för att kyla Singhan.

Kanske ska man testa något nytt i picknickkorgen på Valborg?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar