söndag 18 april 2010

24 bra timmar...

Söndag, 22.37 och man kan summera ett mycket tillfredsställande dygn. För ganska exakt 24 timmar sen avgjorde Tim Cahill mötet med Blackburn med ett 2-3 mål i 91 minuten. Förutom att snegla på en storbilds-TV så umgicks vi med våra grannslackers Niklas och Joanna över ett par bira.

Någon timme senare guidar man en strandsatt Peeson till hotell Citadines på Sukhumvit soi 11, samtidigt som man smuttar på en Singha på Hippie de bar på Khao San Road. Khao San road är för övrigt hyfsat tillgängligt igen då rödskjortorna övergett sin ena utpost vid Pha fan bridge och istället klumpat ihop allihopa vid Rajadamri, i syfte att störa kommersen i finkvarteren.

Efter tidig frukost (nja, ca 9.45...) så mötte man upp Peeson och jakten på ett flygbolag som kunde ta honom till åtminstone Europa påbörjades. Tydligen var han inte den enda västerlänningen som fastnat här på grund av Eyjafjallaökulls eruptioner så flygletandet lades åt sidan till förmån för diverse guidning.

Den enda fördelen med rödskjortornas härjningar är att shoppingutbudet är begränsat. De stora varuhusen, Central World, Paragon, Gaysorn m fl, är stängda och vill man inte gatushoppa i 38 graders värme står närmast ett AC-tempererat MBK på tur. Till undertecknads stora lycka var MBK relativt folktomt (m a o bara ett par tusen shoppande personer) och i denna eufori inhandlades ett par skinndosor.

Sedan följde kombinerad lunch - Massaman beef - och Formel 1 på Gullivers. Ett grymt bra och dramatiskt race! Efter fyra partier högkvalitativ biljard (2-2...) så blev det hemgång för en eftermiddagslur inför kvällens middag.

Då Peeson får anses utgöra ett nobelt besök vars familj har mångåriga traditioner sprungna ur livsmedelsindustrin var det naturligt att slå på stort. Valet föll på Vertigo, en av Bangkoks bästa skybarer som förutom kompetenta bartenders även bistår med ett kök av klass (Vertigo finns på taket av Banyan Tree Hotel, Sathorn road, mellan soi 1 och 3. Hit tar man sig med taxi eller med BTS Sala Daeng eller MRT Silom).
En högklassig avslutning på ett suveränt dygn...


Peeson (för övrigt hyfsat lik sin far...) något trumpen då jag förklarade att ICA:s gamla slogan "fem om da´n, gör kroppen gla!", inte avsåg paraplydrinkar utan snarare ting ur frukt- & gröntsortimentet.


Ett nöjt middagssällskap på våning 59.

2 kommentarer:

  1. god afton herr carlborg. mycket underhållande blogg du levererar. har efter tre månaders resande i asien fastnat i bkk på sukhumvit soi 18 på grund av rådande klimat i europa. tänkte höra ifall intresset finnes för att svinga en bägare eller två någon afton!?

    SvaraRadera
  2. Goddag herr Hiltula,
    givetvis ska bägare svingas. Sms:a mig på +66 89 9928 951 så ringer jag dig!

    SvaraRadera